Lampe za projektore EPSON

Kod lampi za projektore Epson možemo pohvaliti njihovu preciznu patentiranu tehnologiju proizvodnje zahvaljujući koje je osigurana i tri puta veća svjetlost boja u Epson 3LCD projektorima za razliku od DLP projektora konkurencije sa jednim čipom.

U našoj ponudi možete naći lampe za sve modele projektora serije Epson. Ako ne možete da nađete lampu prema zvaničnom nazivu, probajte izostaviti označenja kao npr. Home cinema, Pro cinema, Brightlink, Powerlite, MovieMate itd. i tražite samo prema kombinaciji znakova i brojeva koji označavaju konkretan model.

Epson lampe su većinom označene šifrom artikla ELPLPšš (gdje šš označava šifru), ili alternativno V13H010Lšš (gdje šš je ista šifra kao kod ELPLP označenja). Među najprodavanije lampe pripadaju ELPLP50, ELPLP49, ELPLP54 a ELPLP42. Većina lampi se koristi za više modela, najviše lampi se prodaje za projektore EB-85, EH-TW3200, EB-410W, EB-460.

Ako niste sigurni u postupak zamjene lampe u projektoru, pogledajte naše kratke video instrukcije koje pokazuju kako zamijeniti lampu u projektoru EPSON.


Odaberite model projektora EPSON za koji tražite rezervnu lampu.

Lampe za projektore EPSON

Odaberite po šifri artikla

Lampe za projektore EPSON po proizvođačkoj šifri artikla

Niste uspjeli pronaći model vašeg projektora?

Ako nemamo u ponudi lampu za model Vašeg projektora, kontaktirajte nas. Potruditi ćemo se da Vam ponudimo rezervnu lampu u što najkraćem mogućem roku.

Pogledajte kako zamijeniti lampu u projektoru EPSON

U našim kratkim video instrukcijama možete pogledati kako ispravno zamijeniti lampu u projektoru EPSON.

Više informacija o lampama za projektore Epson

Za Epson projektore nudimo originalne i zamjenske lampe, module lampi i same žarulje. Za modele sa dvije lampe nudimo i dualno pakovanje originalnih lampi. Cijene Epson proizvoda počinju na cca 560 kn bez PDV za zamjensku žarulju, cca 615 kn za zamjenski a od 700 kn za originalni modul lampe.

U zadnje vrijeme su se na tržištu pojavili i falsifikati originalnih modula lampi. Originalna kutija je uvijek zapečaćena bijelom naljepnicom. Ako je naljepnica prekinuta, kutiju je već netko otvarao. Lampe namijenjene za evropsko tržište su na kutiji i na žarulji označene srebrenim hologramom.

Epson žarulja

U originalnim modulima lampi se bez izuzetka koriste lampe sa označenjem UHE. Kao punopravna alternativa originalne lampe bez modula za EPSON se koriste žarulje Osram, Philips i Ushio. Ako dajete nekoj marci prednost, molimo Vas da je navedete u bilješke uz Vašu narudžbu.

Marke zamjenskih žarulja su npr. sljedeće: UHR, codalux, APO i slično. Često su ali zamjenske žarulje bez ikakvog označenja.

Kada kupujete samu žarulju, većinom uz nju dobijate i konektore, nekada je ali potrebno da ipak koristite konektore starog modula lampe. Žarulje za Epson koriste kao izvor napajanja izmjeničnu struju. U svakom slučaju ali preporučujemo sačuvati originalno priključenje konektora.

U većini lampi za projektore se koriste reflektori žarulje koji su u paraboličnom (otprilike polukružnom) obliku. Rezultat toga je da neki od svjetlosnih snopova bježe mimo optični sistem projektora tako da nisu toliko iskorišteni. Lampe za projektore Epson sa tehnologijom E-TORL (skraćenica za The Epson - Twin Optimised Reflection Lamp) koriste eliptični oblik reflektora koji efektivnije usmjerava svjetlo tamo gdje je potrebno a istovremeno koristi drugi manji reflektor za dodatno smanjenje gubitka svjetla. Time povećava efikasnostt lampi Epson za 20%. Zato projektori Epson ostvaruju veći intenzitet svjetlosti uz iste dimenzije lampe ili isti intenzitet svjetlosti uz manju lampu. Konstrukcija E-TORL također omogućava efektivnije hlađenje što rezultira u duži životni vijek lampe i tiši rad projektora.

Posebni dijagram dizajna Epson žarulje

Izvor: epson.com.sg