Lampe za projektore

Ne znate koja lampa je ispravna za Vaš projektor? Prvo nađite proizvođača Vašeg projektora, onda odaberite model projektora. Lampa za projektor nije jeftina stvar, ali s nama imate mogućnost izbora. Većinu najčešće korišćenih lampi za projektore nudimo u nekoliko varijanti. Možete dakle odlučiti koja varijanta je za Vas najbolja. Pojedine varijante se razlikuju u cijeni, pouzdanosti, kakvoći projekcije i složenosti zamjene lampe u projektoru što možete vidjeti u nastavku.
Ako niste sigurni da li bi savladali zamjenu lampe u projektoru, pogledajte naše kratke video instrukcije.

Nudimo lampe za projektore sljedećih proizvođača

Niste uspjeli pronaći proizvođača Vašeg projektora?

Ako nemamo u ponudi lampu za model Vašeg projektora, kontaktirajte nas. Potruditi ćemo se da Vam ponudimo rezervnu lampu u što najkraćem mogućem roku.

Pogledajte kako je jednostavno zamijeniti lampu u projektoru

U prvim video instrukcijama možete pogledati kako pravilno demontirati iz projektora lampu sa modulom i zamijeniti je za lampu novu.

U drugom videu pogledajte malo složeniji način kako zamijeniti samo žarulju u originalnom kućištu lampe u slučaju narudžbe lampe bez modula.

Lampe za projektore nudimo u nekoliko varijanti, ključne su sljedeće:

Lampe za projektore sa modulom

 • Originalna lampa sa modulom
  Ako se odlučite za originalnu lampu sa modulom, možete očekivati maksimalnu pouzdanost ali i višu cijenu. Zamjena lampe je vrlo jednostavna. Lampa ima originalno kućište.
 • Generična lampa sa modulom
  Pouzdanost ove varijante je usporediva sa originalnom varijantom, cijena generične lampe je ali niža. Zamjena lampe je jednostavna jer se radi se o žarulji sa kućištem.
 • Neoriginalna (zamjenska) lampa u neoriginalnom modulu
  Ova varijanta lampe je znatno jeftinija od originalne varijante. Pruža dovoljno visok stepen pouzdanosti. Zamjena lampe sa modulom je jednostavna. Lampa je u neoriginalnom kućištu.

Lampe za projektore bez modula

 • Originalna lampa bez modula
  Ova varijanta pruža maksimalnu pouzdanost i nižu cijenu.
  Zamjena same žarulje je ali složenija u odnosu na varijantu sa modulom. Nepravilna manipulacija može smanjiti vijek trajanja lampe.
 • Neoriginalna lampa bez modula
  Zamjenska žarulja predstavlja financijski najpovoljnije rješenje.
  Može se desiti da ne bude pouzdana isto kao original, njezina zamjena nije tako jednostavna kao kod lampe sa kućištem i nepravilna manipulacija može smanjiti njezin vijek trajanja.
Sve vrste lampi možete pregledati u savjetima u članku: U čemu se razlikuju pojedine vrste lampi? Koju odabrati?