U čemu se razlikuju pojedine vrste lampi? Koju odabrati?

Rezervne lampe za većinu projektora i projekcionih TV nudimo u nekoliko varijanti. Za neke projektore možete birati čak od 6 raznih opcija. Garantujemo Vam da koju god varijantu odaberete, lampa će ispravno funkcionirati u Vašem projektoru ili projekcionoj TV pod uslovom da je pravilno montirana.

6 raznih varijanti lampa za Vaš projektor
  1. originalna lampa + originalno kućište
  2. originalna lampa + kućište od Diamond Lamps
  3. originalna lampa + zamjensko kućište
  4. zamjenska lampa + zamjensko kućište
  5. originalna lampa bez kućišta
  6. zamjenska lampa bez kućišta

Žarulja + montažno kućište = modul lampe

Sijalica
Montažno kućište
Modul lampe

Lampe sa montažnim kućištem

Lampa u modulu ima za razliku od same žarulje jednu neospornu prednost a to je jednostavna montaža. Zamjenu lampe sa modulom će savladati zaista svako tko zna raditi sa odvijačem. Lampu sa modulom možete nabaviti u 4 razne varijante.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA
Lampa s modulem
Originalna lampa sa modulom

Originalna lampa sa montažnim kućištem direktno od proizvođača projektora. Ovu varijantu biraju kupci koji zahtijevaju vrhunsku kakvoću projekcije i maksimalnu pouzdanost. Za razliku od ostalih varijanti je originalna lampa u modulu od proizvođača najskuplja opcija.

Diamond lampa sa modulom

Diamond lampa se sastoji od originalne žarulje, većinom Philips ili Osram, usađene u montažno kućište od Diamond Lamps. Ova varijanta lampe je adekvatna zamjena za originalnu lampu od proizvođača projektora jer obezbijeđuje visoku kakvoću i pouzdanost projekcije.

Generična lampa sa modulom

Generična lampa je kombinacija žarulje jednog od OEM proizvođača (Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Matsushita, Iwasaki) i neoriginalnog montažnog kućišta od alternativnog proizvođača. Kod ove varijante su kakvoća i pouzdanost projekcije usporedive sa varijantom originalnog modula lampe, cijena je ali puno prihvatljivija.

Zamjenska lampa sa modulom

Zamjenska lampa uključujući modul lampe od povlaštenog proizvođača. Ovu varijantu preporučujemo svima koji žele da maksimalno uštede, istovremeno ali insistiraju na jednostavnoj montaži rezervne lampe. Zamjenska lampa može imati kraći vijek trajanja i nižu jačinu žarulje u odnosu na originalnu lampu.

Žarulje bez montažnog kućišta

Žarulje bez kućišta su uglavnom prihvatljive zahvaljujući njihovoj povoljnoj cijeni. Naime, one su od 40 % do 60 % jeftinije od originalnih lampi sa modulom. Žarulje bez montažnog kućišta preporučujemo manualno spretnim klijentima jer žarulju možete lako oštetiti ili uništiti nepravilnom instalacijom.

POVOLJNA CIJENA
Lampa bez modulu
Originalna žarulje bez modula

Originalna žarulja bez modula jednog od OEM proizvođača (Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Matsushita, Iwasaki). Ova varijanta lampe obezbijeđuje visoku kakvoću projekcije a također je vrlo pouzdana. Montaža je malo složenija za razliku od lampe sa modulom. Zamjenu same žarulje u projektoru će savladati manualno spretan pojedinac.

Zamjenska žarulja bez modula

Zamjenske lampe su najjeftinije rezervne lampe za projektore. Ova varijanta lampe može imati kraći vijek trajanja i nižu jačinu žarulje u odnosu na originalnu lampu. Zato je preporučujemo uglavnom za domaćinstva gdje su većinom niži zahtjevi na kakvoću projekcije. Zamjensku žarulju bez modula preporučujemo manualno spretnim pojedincima.

Ako već o lampama znate sve što je potrebno, preostaje samo odabrati ispravnu varijantu za vas

Najbrži vodič izborom lampe

Pronađi lampu u 2 klika

Lampe za projektore

Lampe za TV